Motortvätt - hur du konserverar motorn och få ett skinande rent motorutrymme.

Många är rädda för att tvätta motorutrymmet. Kommer bilen ta skada av motortvätt? Förstörs elektroniken?  

Om du tvättar rätt är det inga några problem, och det är lättare än du tror! Se bara till att det inte finns utsatta elektronikdelar (som en öppen säkringsbox), och gå inte för nära med högtrycksstrålen på motorns komponenter.

Motorn, och framförallt själen, mår bra av ett motorutrymme som är rent och fint! Genom att underhålla motorutrymmet bevaras också kablage och kopplingar - samtidigt som det blir lättare att upptäcka eventuella läckage i motorutrymmet.

När du har rengjort motorrummet vill du så klart att det ska vara rent så länge som möjligt. Vi har vår universalrengörare Green Star och en särskild motorrumsförsegling Motorplast i vårt sortiment. Dessa produkter formar en kraftfull duo för en snabb uppfräschning och lång bevaring av motorrummet.

Motorplast fungerar som konserveringsmedel för motorer, chassidelar, gummislangar och kraftaggregat på fordon, vilket ger de behandlade delarna ett nytt utseende och ett långvarigt skydd.
Efter rengöring av motorrummet sprutas produkten på de fortfarande våta ytorna och skapar sedan en vattenavvisande permanent elastisk skyddsfilm. Denna skyddsfilm förhindrar smuts från att fästa igen och skyddar därmed de behandlade ytorna från korrosion och miljöpåverkan.


Rengör, spraya på, stäng huven!


SÅ TVÄTTAR DU MOTORN - STEG-FÖR-STEG

NEDAN FÖLJER INSTRUKTIONER OM HUR DU ENKELT FÅR MOTORN SKINANDE REN.

Du behöver:

Green Star (alkaliskt rengöringsmedel), Motorplast (detaljkonservering), ev. Tea (fettlösare), högtryckstvätt eller ångtvätt och mjuk borste.

Se även instruktionsvideon längre ned.1.     Börja med att ta bort lösa delar så som löv och kvistar.

2.     Om motorutrymmet är jättesmutsigt spruta på Tea eller annan kallavfettning och låt verka i ca fem minuter. Om utrymmet inte är så pass smutsigt kan du fortsätta direkt till steg 3.

3.     Spruta rikligt med Green Star (späd ut 1:10 med vatten) på motor och invändiga karosseridelar. Låt verka i 1–3 minuter.4.     Lös upp smutsen. Rengör genom att borsta med en mjuk borste utan vassa delar.5.     Skölj noggrant utan att gå för nära med spolmunstycket på känsliga delar.6.     Spruta ett jämt lager av Motorplast på hela motorutrymmet medans det fortfarande är vått.
7.     Stäng igen motorhuven, låt Motorplast verka och konservera ytan.

Bäst effekt uppnås om bilen får stå i ca 8 timmar efter applicering av Motorplast.