Virus Clean luftrenare renar luften på riktigt

UV-C ljus dödar all luftburet: bakterier, svampar, influensavirus, inklusive coronavirus COVID-19. Våra är utformad för att vara den perfekta antivirus-skölden för ditt hem, fordon eller företag.

Snygg, stilren och dödlig!

- dödligt farlig för alla otäcka virus, bakterier och andra luftburna orenligheter.

Virusclean Sterilisatorer har alla en enkel och stilren design som lätt smälter in i de allra flesta miljöer. Dess främsta uppgift är att effektivt och snabbt rena luften i de utrymmen som kräver detta.Med hjälp av den mest avancerade och bästa tekniken i branschen eliminerar Viruscleans UV-C luftsterilisatorer 99,9% av virus och bakterier. Produkterna innehar certifikat enligt EUs krav.Produkterna

Olika produkter för olika behov. Från storlek som passar i mugghållaren på bilen till golvstående i offentliga miljöer så som reception, restaurang, läkarmottagning, frisör, gymmet m.m


UV-C luftrenare 30

Renar 30 m³/h

 80mm x 260mm

 Drivs med USB-c

UV-C luftrenare 60

Renar 60 m³/h

 100mm x 275mm

Drivs med USB-c

UV-C luftrenare 200

Renar 200 m³/h 

504mmx250mmx253mm

 Utrustad med hepafilter


UV-C luftrenare 300

Renar 300 m³/h 

 1320mmx150mmx150mm

Utrustad med hepafilter

UV-C luftrenare 400

Renar 400 m³/h 

 1320mmx150mmx150mm

Utrustad med hepafilter

UV-C luftrenare 600

Renar 600 m³/h 

 1320mmx150mmx150mm

 Utrustad med hepafilter


Hur det fungerar

UV-C-strålning kan förändra nukleinsyrastrukturen inuti en cell eller ett virus. Den ändrar effektivt DNA-strukturen i bakterier, virus och mögel och hindrar dem från att spridas. Stark belysning med UV-C-våglängden 250-280 nm dödar mikrober på några sekunder.

Våra luftrenare är baserad på UV-C-strålning från Phillips-lampor av högsta kvalitet. De genererar inte ozon och kan användas nära människor. Lamporna garanterar konstant UV-uteffekt under 8000 timmar, vilket innebär nästan ett års kontinuerlig driftstid. Våra enheter är utrustade med en arbetstidräknare som hjälper dig att planera lampbyte i förväg och alltid säkerställa optimal effektivitet.

Förorenad luft pressas av en höghastighetsfläkt genom en serie kamrar där den på grund av en specifik rörelse flyter och virvlar runt en radiator. Specialdesignad konstruktion gör att ljuset från UV-C lampan kan användas på det mest effektiva sättet och desinficera så mycket luft som möjligt. Enheten är utrustad med fläktar med låg dragkraft som skjuter luften mot exponeringskammaren. Inuti utsätts luften för UV-C-strålning, som slår sönder varje luftburen bakterie och förändrar dess DNA-struktur. Desinficerad luft släpps ut genom öppningarna runt strömbrytaren ovanpå.

Effektiv mot Coronavirus

Den ultravioletta strålningen är ett av sätten att eliminera coronavirus. Det rekommenderas av både Världshälsoorganisationen, WHO och Sanitetsinspektionen i Polen. 

Amerikanska forskare från Columbia University har testat effekten av luftflödessterilisatorer utrustade med UV-C-lampa. Resultaten bekräftade otvetydigt att denna typ av utrustning är säker att använda, effektiv mot bakterierna och effektivt kan förbättra luftkvaliteten i rummet.

Då metoden varken är skadlig för människor eller djur går det att vistas i miljön under tiden luftrenaren gör sitt jobb. Den kan arbeta dygnet runt och största modellen renar så mycket som 600 kubikmeter luft under en timme.

Ren luft i alla miljöer

Oavsett om det är i bilen, på skrivbordet eller som en offentlig luftrenare på restaurang, gym, sjukhus får du frisk och ren luft omkring dig.


Testad av oberoende institut

Internationella tester har gjorts med föredömligt resultat - säker och effektfull.